Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел призова днес Израел незабавно да прекрати

...
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел призова днес Израел незабавно да прекрати
Коментари Харесай

Борел призова Израел да прекрати военната операция в Рафах

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел призова през днешния ден Израел неотложно да приключи военната си интервенция в Рафах, съобщи ДПА.

Борел съобщи, че израелската атака в най-южния град в линията Газа нарушава доставките на филантропична помощ и " води до още по-голямо вътрешно разселване, излагане на недояждане и човешко страдалчество ".

Европейски Съюз приканва Израел " да се въздържа от по-нататъшно изостряне на към този момент тежката филантропична обстановка в линията Газа ", сподели той, като предизвести, че продължаването на нападението ще обтегне връзките сред блока и Израел.

Въпреки че Европейски Съюз признава правото на Израел да се пази, " Израел би трябвало да прави това в сходство с интернационалното филантропично право и да обезпечи сигурност на цивилното население ", акцентира Борел.

Съюзниците на Израел, в това число Съединени американски щати, които са основният му покровител, към този момент седмици наред го предизвестяват да не подхваща сухопътна атака в град Рафах, където повече от 1 милион палестинци са намерили заслон от сраженията в други елементи на линията Газа.

Според очевидци израелските войски са навлезли през вчерашния ден още по-дълбоко в пренаселения град Рафах, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР